Германия затяга ограниченията за влизане на ирански граждани извън вече обявения

...
Германия затяга ограниченията за влизане на ирански граждани извън вече обявения
Коментари Харесай

Германия затяга ограниченията за влизане на иранци

Германия стяга рестриктивните мерки за влизане на ирански жители отвън вече обявения пакет от наказания на ЕС в отговор на обстановката с правата на индивида в страната. Това съобщи немският външен министър Аналена Бербок, представена от " Ройтерс ".

В бъдеще национални визи ще се издават на притежателите на служебни и дипломатически паспорти единствено когато това е безусловно належащо. Допълнителни ограничавания за влизане ще бъдат наложени на членове на ирански организации, включени в листата на Европейския съюз.

Не може да има " бизнес както нормално " в двустранните връзки с държава, която се отнася към личните си жители с такова пренебрежение към човешките права, безапелационна е Бербок.

През последните седмици Иран е разтресен от национални митинги, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 г. насам.

Случаят беше остро наказан от интернационалната общественост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР